Lieknėjantis padažas, Ar visi gali numesti 60 kg?
- Lieknėjantis Jevgenijus Bychkovskis Atsikratykite 60 svarų.
- Lieknėjantys dėl šio produkto eina iš proto: dera beveik su viskuo - DELFI
- Aštri pomidorinė sriuba. | Lieknėjančių nuotakų receptai.
- Rukola – geriausia lieknėjančių moterų draugė - DELFI Gyvenimas
- Ar rūgščios medžiagos degina riebalus
- Živilė Barkauskaitė Per pastaruosius metus sparčiai išpopuliarėjus sveikos gyvensenos kultui, pastebimai pasikeitė ir lietuvių mitybos įpročiai.
- Parašė: Junciukas.
Senovės Lieknėjantis padažas laikais ši daržovė buvo viena populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant kitas daržoves. Rukola — geriausia lieknėjančių moterų draugė, mat kai nė viena kita salota teigiamai veikia medžiagų apykaitą.
Nedidelis gabalėlis fermentinio sūrio. Paruošimas: Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame jautienos faršą ir kepiname ~10 minučių.
Ši daržovė — vitamino C ir jodo šaltinis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, šalina cholesterolį ir tonizuoja organizmą. Rukola pasižymi šlapimo varomuoju, antiseptiniu poveikiu.
Taip pat gerina maitinančių moterų laktaciją.
Pradžioje kiek atrodžiusi egzotiškai, dabar be jos sunkiai įsivaizduojamos salotos su lašiša, vištiena. Nors rukola nėra kažkoks naujas augalas, ji paplitusi kaip piktžolė visoje Europoje. Gaivumas, lengvas kartumas, šiek tiek riešutus primenantis skonis. Tačiau daugybė nematomų ir nejaučiamų savybių dar labiau išgarsino gražgarstes.
Beje, šiai salotai priskiriamos ir afrodiziako savybės. Liaudies medicinos žinovai rukolos sultis naudojo opoms gydyti, taip pat jomis šalindavo strazdanas, nuospaudas ir hematomas. Maistui geriausiai tinka jauni daržovės lapai bei stiebai, turintys gaivų, šiek tiek deginantį, kartais kartoką, grybus primenantį skonį. Vartojimui tinkami ir peraugę rukolos salotų lapai, tačiau tuomet jų skonis kartesnis ir turi aitroką prieskonį.
Lieknėjantys dėl šio produkto eina iš proto: dera beveik su viskuo
Lapuose bei stiebuose jauna daržovė sukaupusi tikrą vitaminų bei mineralų atsargų arsenalą. Daržovė dažniausiai naudojama kaip prieskonis, tačiau jauni rukolos salotų lapai bei stiebai puikiai tinka lieknėjantis padažas, sriuboms, košėms bei padažams.
Rukola puikiai dera su įvairiomis lapinėmis bei kitomis daržovėmis, tinka jas lieknėjantis padažas. Sumani šeimininkė, norėdama apstulbinti namiškius, į grietinėlės padažą, tiekiamą prie lakštinių, įmaišys kelis susmulkintus rukolos salotų lapus.
Rukola — puikus garnyras prie mėsos. Jos dedama ir į daržovių patiekalus — apkepus ar ragu.
Beatos naminis pomidorų padažas
Prieš gaminant salotas ar verdant padažus, rekomenduojama rukolos lapus lieknėjantis padažas stiebus minutėms pamerkti į tik užvirintą vandenį.
Gaminant maistą galima vartoti ir augalo sėklas, kurios puikiai atstoja garstyčias.
Be to, iš visų rūšių rukolos sėklų spaudžiamas puikios kokybės aliejus. Šią, mėgstančią šviesą lieknėjantis padažas šilumą daržovę, šiltnamyje galima auginti ištisus metus. Verta žinoti Salotas, kuriose yra rukolos, reikia suvalgyti iš karto, jų laikyti negalima.
Spausdinti Gražgarstė — geriausia lieknėjančių moterų draugė? Shutterstock nuotr. Nuo neatmenamų laikų laukinė gražgarstė augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais ši daržovė buvo viena populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant kitas daržoves.
Tik pagamintas salotas iš karto patiekite, priešingu atveju, rukolos lapeliai suteš. Didelius rukolos lapelius plėšykite rankomis.